Information från oss på Amoria gällande Corona/ Covid-19.

Från och med 24 november får max 20 personer samlas vid begravningar. Dessa restriktioner ska i första hand gälla i fyra veckor, men kan komma att förlängas utifrån smittläget.  

Begravningar och minnesstunder får fortfarande äga rum men med ett begränsat antal deltagare. Det finns möjlighet att låta gäster delta via ”Direktsändning”. Vi tillhandahåller tekniken och det ger en fin möjlighet för flera att kunna vara delaktiga. Det finns även andra alternativ för att låta så många som möjligt få vara med och ta ett avsked. Vi hjälper er att hitta den lösning som passar bäst för er.

Det är också möjligt att skjuta upp ceremonin till ett senare tillfälle genom att utföra kremationen innan ceremonin. Man har då ett år på sig att gravsätta stoftet. Denna ceremoniform kallas ”Akt med urna” eller ”Urnceremoni”. Detta innebär att man inte har med kistan vid ceremonin utan endast urnan. Det är viktigt att vi alla gör vårt bästa för att minska smittspridningen.

Tillsvidare avstår vi att hälsa genom att ta i hand eller kramas av omtanke om oss alla. Vi fortsätter att hälsa på varandra men istället genom ögonkontakt, en nick eller en lätt bugning. Vi erbjuder fortfarande möten på våra kontor för er som är friska men boka gärna en tid innan ni kommer. Vi kan också genomföra planeringen av begravningen via videomöte eller över telefon.

Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade gällande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har regelbunden kontakt med Regionen Blekinge, kommunen och huvudmannen för begravningsverksamheten – Svenska kyrkan för att följa utvecklingen av Corona/ Covid-19 kopplat till vår verksamhet.

Välkommen att höra av dig till oss om du har andra frågor gällande Corona/ Covid-19.