WebbApp Min sida

På Amoria använder vi cookies på hemsidan för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelse, läs om våra cookies här. Om du fortsätter så antar vi att du acceptera detta. Vi samlar också in uppgifter, vad och när vi gör detta kan du läsa i vår integritetspolicy.

En hjälpande hand genom livets ceremonier

 

Vägledning i begravningen

Amoria icon

Personlig prägel

Vi kan utforma en begravningsceremoni helt efter dina önskemål – enkel eller högtidlig, utifrån kyrklig värdegrund eller andra riktlinjer.

Amoria icon

Musik

Vi behöver musik i alla situationer i livet - till uppbyggelse, till glädje, till tröst. Musik går direkt till hjärtat. Musiken har en viktig roll i begravningsakten. Som anhörig har man möjlighet att ha önskemål om musik, egna eller den avlidnes.

Begravningsdagen

Begravningsdagen

I god tid före begravningen finns vi från begravningsbyrån på plats och ansvarar för att lokalen är iordninggjord, blommor utplacerade och för att samordna programmet med övriga deltagare som officianten, organisten, vaktmästaren m.fl. När gästerna anländer till begravningen ser vi till att de blir väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske.

Dödsannons

Dödsannons

Under dödsannons hittar du ett verktyg där du kan söka bland dödsannonser.

Annons

Förbered en annons

Under Förbered en annons hittar du ett verktyg där du kan skapa en annons.

Amoria icon

Anordna minnesstund

Att anordna en minnesstund där alla gäster samlas efter begravningen är ett uppskattat inslag där man får tillfälle att tillsammans minnas den avlidne.

Amoria icon

Kistor och urnor

Det finns ett stort antal kistor att välja mellan i olika prisklasser och utföranden. Hos oss kan du se ett stort varierande sortiment.

Amoria icon

Blommor & arrangemang

Se vad vi erbjuder inom blommor och arrangemang runt kistan.

Ett kors på en grav.

Gravplats

Begravningsformerna är antingen jordbegravning eller kremation. Vid jordbegravning gravsätts man i en grav på en kyrkogård.

Amoria icon

Gravsten

Våra samarbetspartners är i största utsträckning lokala företag och organisationer. En medveten strategi som gynnar vår trakt och inte minst miljön. De sköter även inskriptioner och renoveringar av befintliga stenar.

Amoria icon

Ceremoni- och tackkort

Sorgebrev eller inbjudningsbrev till begravningen är sådant vi kan ombesörja, liksom ceremonikort som trycks upp inför begravningsakten.

Händer och ett löv, som symboliserar miljövänlighet.

Miljövänlig begravning

Söker du en miljövänligare begravning? Många frågar oss om hur man gör en begravning mer miljövänlig. Kistorna idag är noga prövade för att klara olika krav vid hantering och kremering. Väljer du en kista av rent trä så är du nära ett miljömedvetet val.

Frågetecken

Vad kostar det?

En "vanlig" begravning kostar mellan 22.000 kr och 26.000 kr. Då ingår kista, kistdekoration, nödvändiga transporter och bärare, dödsannons, ceremoni samt en enklare förtäring. Även begravningsbyråns arbetskostnader samt eventuella församlingsavgifter ingår. Eventuell gravsten och bouppteckning tillkommer däremot. En gravsten kostar från ca 5.000 kr och uppåt, en bouppteckning från ca 7.000.