WebbApp Min sida

På Amoria använder vi cookies på hemsidan för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelse, läs om våra cookies här. Om du fortsätter så antar vi att du acceptera detta. Vi samlar också in uppgifter, vad och när vi gör detta kan du läsa i vår integritetspolicy.

En hjälpande hand genom livets ceremonier

 

Namngivning

Livets första ceremoni

När ert nyanlända barns namn ska firas och högtidlighållas - då vill vi att ni kontaktar oss på Amoria. Vi vill vara med och skapa en ceremoni som blir ett av era största och finaste minnen. Lika viktigt som det är att välja vilken sorts ceremoni ni vill ha, lika viktigt är att den får en personlig prägel.

Vi hjälper er hela vägen

Stork som flyger och bär på en bebis.

Nytt liv nytt namn

Ett barn har fötts och ett nytt liv ska till världen

Att samla släktingar och vänner till firandet av ett, eller flera nya namn, är en urgammal tradition. Om ni vill ha en traditionell ceremoni på religiös värdegrund eller en namngivningsceremoni – det avgör ni själva. Det är viktigt att ceremonin känns behaglig, naturlig och rätt.

Kvinna som omfamnar sitt barn.

Med full frihet

Med eller utan religiösa förtecken?

Viktigt att fundera på vilken sorts ceremoni ni vill ha – en namngivningsceremoni eller ett traditionellt kristet dop.

Person som funderar

Inbjudan

Vilka ska bjudas?

Vilka ska bjudas till dopet, vilka borde bjudas till en namngivningsceremoni? Hur många ska ni vara? Fundera ordentligt och realistiskt. Bjud in så att ni blir lagom många. Det viktiga är att det blir en fin och minnesvärd högtid och – inte minst – att ni själva tycker att det ska bli roligt. Kaffe och tårta, smårätter eller en middag efteråt? Eller ingenting? Fundera över vad ni vill, vilka olika alternativ som finns och vad de kostar.

Illustration av ett nytt brev.

Till den som är bjuden

Har du blivit inbjuden?

En namngivningsceremoni brukar hållas inom släkten och den närmaste vänkretsen. Gästerna bjuds vanligen in med ett inbjudningskort, för att värdfolket ska kunna hålla lite ordning och reda på vilka som kommer.

Här anges tiden för ceremonin, platsen, om det blir mat och dryck efteråt osv. Det viktiga OSA-datumet hittar du också här – glöm inte att svara.

En fin lokal med uppdukade bord

Den perfekta lokalen

Var ska ni vara?

När det är dags att samla släkt och vänner till dopet eller namngivningsceremonin är det viktigt att lokalen du väljer har förutsättningar att skapa det arrangemang du tänkt dig. Den lokalen finns på Amiralitetsgatan 4, granne med oss på Karlskrona Ceremonibyrå, och den står öppen för alla som vill skapa ett minnesvärt arrangemang.

Lokalens 300 kvadratmeter kan delas av för att passa sällskap i alla storlekar och ett riktigt bra kök, med lekvrå för de små, bidrar till att sätta guldkant på firandet. Börja med att gå in på rundarum.se så får du veta mer.