WebbApp Min sida

På Amoria använder vi cookies på hemsidan för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelse, läs om våra cookies här. Om du fortsätter så antar vi att du acceptera detta. Vi samlar också in uppgifter, vad och när vi gör detta kan du läsa i vår integritetspolicy.

En hjälpande hand genom livets ceremonier

 

Begravning

Livets avslutande ceremoni

När någon av dina nära ska föras till sista vilan - då kan vi på Amoria hjälpa er att skapa något vackert och minnesvärt. En ceremoni där era personliga önskemål bestämmer utformning och innehåll.

Amoria - Ikon

Vid dödsfall

Hur gör jag nu?

Det finns få händelser i livet som förändrar ens tillvaro så radikalt som när en anhörig avlider – det är en situation som för många kan vara svår att hantera. Att känna sig osäker inför sådant som måste tas om hand inför en begravning är därför helt naturligt. Du kan känna dig trygg i att vi har all den erfarenhet och kunskap som krävs för att du ska få det stöd och den hjälp du behöver. Och du är välkommen att vända dig till oss närhelst du vill.

Amoria - Ikon som illustrerar begravning

Begravningen

Allt du behöver veta

Vi kan utforma en begravningsceremoni helt efter dina önskemål – enkel eller högtidlig, utifrån kyrklig värdegrund eller andra riktlinjer. Utformningen får gärna bygga på den avlidnes personlighet, intressen och livsgärning, naturligtvis med största respekt för den avlidnes vilja. Ceremonin kan till exempel innehålla musik, sång, dikter och personliga minnesord från anhöriga och vänner.

Händer och hjärta

Gäster på begravning

Planering inför begravningen

Anhöriga och nära vänner hör till de självskrivna deltagarna på en begravning. Men även om du inte hör till den avlidnes allra närmaste är det viktigt att du inser att också du har rätt att delta i sorgen. Det betyder ofta mycket för familjen när människor tar sig tid att närvara.

Checklista

Planera i livet

Omtanke för dina efterlevande

Att planera inför sin egen bortgång kan kännas underligt när man är mitt i livet. Men det är nu du ska göra det, sedan kan det vara för sent. Se det som en omtanke om dina efterlevande – omtanken att inte lämna dem i osäkerhet om dina önskemål den dag du inte längre kan uttrycka din vilja.