WebbApp Min sida

På Amoria använder vi cookies på hemsidan för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelse, läs om våra cookies här. Om du fortsätter så antar vi att du acceptera detta. Vi samlar också in uppgifter, vad och när vi gör detta kan du läsa i vår integritetspolicy.

En hjälpande hand genom livets ceremonier

 

Person som funderar

Inbjudan

Vilka ska bjudas?

Vilka ska bjudas till dopet, vilka borde bjudas till en namngivningsceremoni? Hur många ska ni vara? Fundera ordentligt och realistiskt. Bjud in så att ni blir lagom många. Det viktiga är att det blir en fin och minnesvärd högtid och – inte minst – att ni själva tycker att det ska bli roligt.

Kaffe och tårta, smårätter eller en middag efteråt? Eller ingenting? Fundera över vad ni vill, vilka olika alternativ som finns och vad de kostar.

Om ni planerar att ha knytkalas, planera noga, gärna tillsammans med de ni tänker bjuda. Låt också någon annan ta ansvaret i köket och för att röja upp efteråt – ni kommer inte att ha tid själva.
Har ni tänkt er att barnet ska ha faddrar? I så fall är det viktigt att i god tid ta kontakt med dem ni tänkt er och fråga om de verkligen vill.

Planerar ni för ett traditionellt dop finns en person som ni inte får glömma bort på gästlistan – "Prästen bjuds oftast med om det har varit ett kyrkligt dop och håller i så fall ett doptal till det lilla barnet", skriver Magdalena Ribbing i Nya Stora Etikettboken.